Skip to content

ANI are… Are pe dracu!

19/04/2010

”Grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal doreşte înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate. Nu suntem mulţumiţi de formula adoptată la nivelul comisiei, am susţinut, de-a lungul dezbaterilor din comisie, dezbaterilor din plen, pe procedură şi pe fond, că această formulă nu este puternică, nu are conţinutul necesar şi nu dă competenţele necesare Agenţiei, pentru ca Agenţia să-şi ducă până la capăt efortul de prevenire şi combatere a corupţiei.” Bogdan Olteanu, PNL

Vă rog să-mi permiteţi, în numele Grupului parlamentar PC, să mulţumim Partidului Naţional Liberal şi Partidului Democrat pentru acest vot. Acest vot înseamnă de fapt o recunoaştere a activităţii depuse în Comisia juridică asupra acestui proiect de lege. Acest vot, practic, confirmă constituţionalitatea Proiectului de Lege privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate în varianta Comisiei juridice.” Petru Călian, PC

Dacă ea va fi funcţională, dacă ea va respecta amendamentele care au fost adoptate de către Camera Deputaţilor, va fi expresia voinţei noastre, nu de a ne ascunde, aşa cum afirmă anumite persoane din Guvernul României, averile sau alte intenţii, ci, din contră, să fim deschişi către controlul populaţiei, către controlul cetăţeanului asupra probităţii parlamentarului român.” Cristian Sorin Dumitrescu, PSD

etc…

De ceva timp știm că CCR a declarat neconștituțională legea 144/2007, adică pe limba poporului legea ANI din mai 2007. De ce și care șunt motivele aceștei deșcoperiri făcute de cei nouă vom afla mai pe șeară din Monitorul Oficial, urmând ca după publicare reșpectiva inștituție șă fie ridicată la rang de magazie de lux. Mai mult decât atât, deranjați din șomnul de beci, judecătorii au purceș la a dișeca tot conținutul legii, nu numai cele șezizate de Alice, preumblată și mneaei prin curtea integrității, și a declarat ca fiind neconștituționale două capitole, reșpectiv 1 și 6, bașca alte articole. Acum șe ridică niște voci șpunând că ele de mult au ziș și perorat. OK, și ce a făcut partidul domniilor lor?

Foarte frumoș și e bine că dăm de pământ cu neișprăviții de parlamentari, ce au votat legea așta neconștituțională. Foarte frumoș că șuntem feriți de nenorociri, dar am niște nedumeriri.

Cine a votat legea? Eram curios ți am găsit cine și în ce proporții partidele au votat-o. L-am gășit și pe Mazăre Alexandru cu DA în brațe.
De ce CCR nu ș-a șezizat din oficiu la facerea legii? Acum brusc a putut? Nu de alta, dar ne șcutea de belele acum și nu lășa poșibilitatea ca un aștfel de organ șă fie purtat când pe ștânga, când pe dreapta precum rășpunșul dat croitorului în funcție de clientul de la putere.
De ce a durat aproape un an până când CCR a dat șentința și de ce mai durează până la publicarea motivației?
De ce Mircea Diaconu, ditamai șenatorul, șpune că nu știa cum șă completeze un banal formular, când domnia șa e trimiș șă ridice bleanda la lucruri mult mai complicate cum ar fi propuneri de legi? Preșupun că în liberalișmul domniei șale a facut deștul mișto de alde Irina Loghin și nu a șezizat partidul că un șimplu șenator de la Nottara nu pricepe. Laș la o parte faptul că nu l-a traș de mânecă pe Olteanu ”Bă ce faci tu cu ANI a ta?”
Cum e poșibil ca o hotărâre care neantizează niște șlugoi împuțiți șă nu aibă repercurșiuni retroactive? Adică dacă un tribunal comunișt mă condamna la Canal din motive politice, eu șăpam și acum?

Ar mai fi, dar mă plictișește deghizarea în europeni, când noi șuntem în faza de ”ia-mă nene” cu UE. Azi aici e o dișcuție. Intereșntă ar fi și o dișcuție deșpre ANI cu Roșca Ștăneșcu și Chirieac Băiete.

UPDATE

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: